Copperhill Mountain Lodge

Åres nyaste tillskott, Copperhill Mountain Lodge, slog upp portarna i vintras. Ett lyxigt hotell i Åre verkade som en god investering under rådande högkonjuktur. På öppningsdagen hade konjukturen hunnit vända och hotellets kris var ett faktum.

Nu har de varslat all personal och slagit igen hotellet fram tills december medan de jagar nya finansiärer. Tråkigt, tycker jag och jag hade gärna tillbringat några dagar på detta fantastiskt fina hotell om det inte hade varit för att jag är student.










Alla bilder är ifrån Copperhill Mountain Lodge

Ägarlägenheter

Den 1 maj öppnas det upp för ägarlägenheter i Sverige. I andra länder har det funnits i flera år och det är på tiden att den möjligheten finns också. Jag tycker det är bra att det finns olika alternativ på bostadsmarknaden eftersom människor har olika behov. Det som anses positivt med ägarlägenheter är att ägaren får större inflytande över sin egen bostad jämfört med en bostadsrätt. Den negativa aspekten är att det är svårt att få fram gemensamma beslut gällande huset när man inte driver huset med ett gemensamt intresse för husets bästa. Därför kan frågor såsom underhåll och drift hamna i skymundan när de inte vinstoptimeras.

Läs mer här

Därför bloggar jag

Som student på en fastighetsutbildning har jag ett stort intresse i fastighetsbranschen och vill därför i den här bloggen lyfta upp aktuella ämnen och problematik men också vackra o fantastiska byggnader. Jag hoppas att du som läsare ska finna bloggen intressant och spännande. Du som läsare behöver inte ha ett lika stort intresse som mig i fastighetsbranschen men du bör tycka att det är spännande att lära dig mer om hus o se saker ur andra perspektiv. Dessutom hoppas jag som bloggare lära mig mycket från er som kommenterar.

Välkommen hit!
/J

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0