Vält hus

Upptäckte att det gått fem dagar sen sist jag bloggade - oops.. Finns stor risk att bloggandet blir ganska sporadiskt under sommaren då det är mycket annat som är roligare än att blogga (hur det nu kan vara det=)) och läsa bloggar. Även om inläggen inte kommer så ofta under sommaren tänker jag köra för fullt i höst iaf så stanna kvar!  =)

Häromdagen när jag var inne på Aftonbladet möttes jag av den här nyheten att ett hus i Shanghai har vält. Frågan är hur ett hus kan välta o om det lyckas med det måste man misslyckats med något av det mest grundläggande, nämligen en bra och stabil grund o där väggarna är väl förankrade i grunden. Tragiskt nog dog en person vilket kanske kunde ha undvikits om man gjort sitt arbete lite bättre..

'
Bild från Aftonbladet

Hus med fantastiskt läge

Efter lite span på Hemnet hittade jag den här fina villan som är till salu i Göteborg, Torslanda. Huset inredning är inte alls min stil men exteriören och läget är fantastiskt.. Prislappen är hög o dyrare än de flesta har råd med. Roligt att spana in i "rikemansvärlden" och drömma sig bort ibland.



Spännande med tre "hus" i huset..




Bilderna är från Hemnet

Ernsts gårdshus

Ernst Kirschsteiger är en smart kille. Han har kommit på att de 15 kvm som det är tillåtet att bebygga sin tomt med utan bygglov kan man använda till ett gårdshus på 15 kvm istället för friggebod. Huset kommer att presenteras på husmässan i Botkyrka, se föregående inlägg. Huset ser väldigt charmigt och gemytligt ut o hade jag haft ett hus hade jag garanterat funderat på ett litet gårdshus.

Ernst Kirschsteiger presenterar sitt gårdshus på husmässan i botkyrka.







Ernst som dessutom är något av en citatmaskin säger så här om sitt hus:
"Tänk om Gårdshuset kan bli en plats för många goda samtal - det vore underbart!"



Alla bilder är från maxit.se

Husmässa

Boka in den 22-23 augusti om du är intresserad av hus! Då är det husmässa i Botkyrka där massvis med hus visas upp. Bland annat kommer Ernst gårdshus att visas upp ( det huset får ett eget inlägg imorgon). Många utställare samt Botkyrka kommun kommer att visa upp deras kapacitet o ge dig all info du behöver för att bygga ett hus. Kan nog vara spännande även om det inte är aktuellt för dig just nu att bygga hus - själv hade jag gärna åkt dit men vi får se hur det ser ut vid den tidpunkten. Husnörd som man är =)

Några av husen som kommer att visas:







Bilder från Husmässan.se

Midsommar


Jag önskar er en glad, härlig och trevlig midsommar! Ta det lugnt =)


Sålt!

Äntligen Hemma-huset är sålt!

Bloggade om det för ett tag sen och värt att notera är att det såldes för 1,5 miljoner under utgångspris. Det var stor skillnad o vad det beror på kan man enbart spekulera i... Fint är det i alla fall!


"Äckelhuset"

Idag har Expressen ett reportage om ett sunkigt o äckligt hus i Lund där, enligt artikeln, fastighetsägararen inte har skött sig. Ibland när man läser sådana här reportage ska man läsa dem med ett kritiskt öga. För allt för ofta berättas inte hela sanningen o enbart "one-side-of-the-story" berättas..

Fastighetsägaren har i vilket fall som helst ett stort ansvar för sina fastigheter och ska hålla dem i ett bra o acceptabelt skick. Om hyresgästerna inte är nöjda kan de deponera hyran hos Länsstyrelsen, vilket innebär att fastighetsägaren inte får sina pengar förrän ärendet är uträtt... I det här fallet tror jag både hyresvärden o hyresgästen hade lika stor del i ansvaret. För hyresgästen måste ju städa sin lägenhet - det ligger inte på hyresvärden!


"Äckelhuset" - bild från Expressen

Billigt nybyggt hus

Nu är jag tillbaka efter en något mindre trevlig resa. En person i min närhet har blivit sjuk så det var sjukhusbesök i förra veckan som gällde, på annan ort. Nu befinner sig personen på betydligt närmre avstånd o återhämtar sig.
Kompletteringen är inskickad på projektarbetet vilket betyder att det är sommarlov på riktigt nu =)

Idag fick jag hem lite reklam o i en tidning fanns den här bilden:

Det syns inte jättebra vad det står men i den svarta rutan under huset så står det: inklusive garage och förråd för en boendekostnad från 4400 kr per månad.

4400 kr per månad är hur lite som helst o jag förstår inte hur det kan kosta så lite. I och för sig så ser huset ganska enkelt ut och den kostnaden är nog beräknad på i princip inga tillval och enklaste möjliga standard. Men vore det så billigt att bygga ett fint hus vore inte det fel, min hyra i studentlägenheten ligger ju på 3600kr per månad. Inte så stor skillnad =)

En liten paus

En hektiskt skoltermin är slut och sommarlovet har precis börjat. Börjar så smått sommarjobba i nästa vecka och fram tills dess är jag bortrest så därför blir det lite dåligt bloggande de närmsta dagarna. Håll till godo..


Tills dess får ni titta på detta coola huset i London:



 


Lyxigt sommarhus

Råkar du ha 32 miljoner kr över den här månaden så kan du välja att lägga dem på det här fina sommarhuset i Stockholms skärgård. Huset ligger i Sandhamn o är vansinnigt dyrt. Fint är det dock!









Bilder från Hemnet

Fantastiska byggnader

Ibland får man möjlighet att besöka de mest fantastiska byggnader och när man gör det så går andan ur en. För mig har jag fått den känslan ett fåtal gånger att jag blir helt uppfylld av byggnaden och dess magi o känsla, som på något sätt finns i byggnaden. Mållös och uppfylld beskriver ens sinnestillstånd allra bäst. Kanske är jag bara knäpp som känner så här men på något sätt symboliserar den känslan en oerhört stor respekt till de som har byggt och utformat den vackra byggnaden. De har verkligen lyckats med något fantastiskt.

De byggnader som fått mig att förundras så är:


Blå Moskén i Istanbul

Blå Moskén


Royal Albert Hall, London


Royal Albert Hall


St Pauls Katedral, London

St Pauls Katedral


Salisbury Catedreal, Salisbury England


Alla bilder är mina egna.


Har du upplevt samma känsla någon gång? Vart i så fall?

Stabilt läge

Fastighetsägarna i Stockholm har gjort en finanseringsenkät under maj månad. Allt tyder på att år 2009 kommer bli ett av de lönsammaste åren på länge för fastighetsföretagen. Detta trots rådande finanskris. Anledningen till detta är de låga räntorna och relativt stabila hyror.
Så då stämmer det jag brukar säga till folk nämligen att fastighetsbranschen är inte speciellt konjukturkänslig för folk behöver alltid någonstans att bo!

Arkitekthus

På Mallorca finns detta fina hus i cederträ ritat av Joan Riusech Sánchez och Elisabet Colom Prats.



Snart sommar..

Jag håller precis på att avsluta min nuvarande kurs o därav lite dåligt med bloggande. Den här kursen har varit den mest tidskrävande kurs vi hittills har läst på högskolan o då har jag ändå pluggat i två år nu. Samtidigt har det varit bland de roligaste kurserna så av den anledningen har det varit givande. Är dock väldigt sliten nu efter flera veckors hårt plugg. Så snart blir det ett välförtjänt sommarlov med ca 8 veckors sommarjobb varav 6 av dem ska ske på ett kommunalt bostadsbolag på min hemort. Perfekt att få använda sina kunskaper i praktiken!



Egen bild

Husköparguide

Går du i husköpartankar? Spana då in den här bra guiden som är en bra hjälp på vägen. Det viktigaste den tar upp är att köparens undersökningsplikt.och att du som köpare inte kan ställa säljaren till svars för fel du borde ha sett eller upptäckt.


RSS 2.0