Byggnadsvårdsbutik

Helgen tillbringades på ett varmt o soligt Öland - behövligt med lite semester mitt i allt jobb..

I en broschyr hittade jag en nyöppnad butik som finns där nämligen en byggnadsvårdsbutik. Perfekt för dig som har ett gammalt hus som kräver viss försiktighet för att bevara husets ursprungliga material och stil. Hittade en länk till en mycket dålig hemsida till butiken men den återfinns (om jag minns rätt) i Glömminge. Så har du vägarna förbi så titta gärna in där. Jag hade inte möjlighet att göra det under min korta visit men förhoppningsvis har du det!?



Fastighetsbarometern 2009

Som fastighetsstudent kan man varje år deltaga i en undersökning som heter Fastighetsbarometern. Där får man ange sin kännedom om olika företag och hur attraktiva man bedömmer dessa vara.

Tidningen Fastighetsnytt genomför undersökningen och presenterar även resultatet på nätet och i sin tidning.







Det är nog lite svårt att se på bilderna men om ni går in på länken ovan kan ni se resultatet i sin fullhet...

Min absoluta drömarbetsgivare är Ikano Fastigheter tätt följt av Vasakronan. Fast chansen att jag ska hamna där är inte så stor med tanke på att jag troligtvis inte kommer att bosätta mig i någon av Sveriges tre största städer då kärleken, familj och vänner finns på annan ort (har givetvis många bra vänner på studieorten med). Jag har ett år kvar av min utbildning och har vridit och vänt på frågan om det är värt att flytta från storstaden till hemtrakten på grund av alla missade karriärmöjligheter som man går miste om. Varje gång kommer jag fram till 1. Jag vill lyckas i mitt yrkesliv eftersom jag är ambitiös och "duktig" 2. Vad är det som ger livet mest mening och består? Jo familj och vänner finns alltid där medan ett jobb kan försvinna så lätt.. Det har man märkt i dessa lågkonjukturtider då många vänner har förlorat jobben. Åter till drömarbetsgivare, i hemtrakten vill jag allra helst jobba hos Corallen..

Det blev lite personliga tankar - hoppas det inte tråkar ut er utan att ni kan ge mig lite feedback...

Arkitektritat hus vs kataloghus

Ska du börja bygga hus och funderar som bäst på vilket hus i katalogen du ska välja?


Ett kataloghus behöver inte bli billigare (om det är enda anledning till att man väljer kataloghus) än ett arkitektritat hus utan det kan rentav bli billigare med ett arkitekthus. En arkitekt kan hjälpa dig med att hitta billigare alternativ genom omdisponeringar och mer flexibla och effektiva lösningar. Arkitektens främsta egenskap är att han låser sig inte till en given lösning utan ser till att ge dig en ekonomisk, estetisk och funktionell lösning. För du vill väl ha något som fungerar i längden?


Kom ihåg att arkitekten hjälper dig att analysera dina behov så att din byggnad blir anpassad till just dig och ingen annan!


Fult eller snyggt?



Detta är en bild av Göteborgs rådhus - är det fult eller fint?

Det finns en viss komik i detta fall. Jag som blivande fastighetsförvaltare tycker att huset blev jättefult sedan tillbyggnaden. Tänk vad fint det hade varit om de hade låtit bli att göra en tillbyggnad i en annan tidsålderstil. När jag pratade om detta med en kompis som läser på en arkitektutbildning sa han att detta huset var hyllat i arkitekturkretsar på grund av det faktum att man blandat två stilar. Detta kunde jag inte förstå alls för jag tycker det enbart är fult med två så olika stilar.

Vad tycker ni?

Incheon airport

En av världens coolaste flygplatser är helt klart flygplatsen i Seoul, Sydkorea - Incheon Airport. Att flygplatsen dessutom blivit utsedd till världens bästa flygplats gör den troligtvis lika bra som snygg. Om det någon gång blir så att jag får möjlighet att resa till Sydkorea vill jag definitivt landa här - här kan väl inget gå fel?








Sommarstugeplaner?

Nu är det enligt analytikerna läge att köpa sommarhus om man har funderat på det och har jobb. Detta för att räntorna är låga samt att det finns mycket till salu. Det är dyrare längs kusterna och i storstadsområderna men det går att göra riktiga fynd. En släkting till mig köpte en sommarstuga i fallfärdigt skick för en miljon o enligt honom var det ett fynd. De har dock tänkt att riva stugan o bygga nytt.



Viktigt att tänka på!

*
Finns bygglov?

*Kan jag betala sommarstugan året runt dvs inte bara på sommaren?

*Är stugan besiktigad?

*Hur ser vattnet ut? Analys, egen brunn/ kommunalt avlopp?

*Hur långt ifrån bor jag?

*Hur mycket tid har jag att tillbringa i stugan?

RSS 2.0