Slutbesiktning

Som en avslutning på mitt sommarjobb fick jag vara med slutbesiktningen av ett nytt 6-våningshus på en liten ort i Småland.

Slutbesiktning innebär att följande personer närvarar: Beställaren (den som beställt bygget o därför vanligtvis ägaren o förvaltaren), Entreprenören (den som har uppfört byggnaden), SidoEntreprenörer (entreprenörer som genomfört delprojekt i bygget t.ex. el, ventilation, målning), KvalitetsAnsvarig (är ansvarig för att kvalitetsplanen följs som har upprättats i enlighet med gällande lagstiftning) samt en oberoende Besiktningsman (dvs inte tillgodoser varken E eller B).

Slutbesiktning ska ske när bygget är klart och är redo att överlämnas till Beställaren. Om besiktningsmannen godkänner bygget efter slutbesiktning tar Beställaren över byggnaden direkt även om Entreprenören fått vissa anmärkningar på saker som måste åtgärdas. Besiktningsmannen utgår från Beställarens förfrågningsunderlag vid besiktningen och ser till att Entreprenören gjort i enlighet med det. Entreprenören har sedan en viss tid på sig att åtgärda anmärkningarna. Om felen är för stora överlämnas inte byggnaden till Beställaren förrän fel än åtgärdade.

Byggnaden jag var med o tittade på var välbyggd och de hittade inga större anmärkningar. Det var någon vägg som inte var målat som de ska, matta som inte var indragen under diskbänk, märken i väggen och något fönster som lät konstigt vid öppnandet...

Fint var det i alla fall - eller vad säger ni?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0